dissabte, 10 de maig del 2014

burritos de lluç




Com que estic a règim i no em vull aburrir, a més tinc la sort de fer un règim que em permet menjar de tot doncs... M'agrada inventar-me receptes basades en el que m'agrada i les adapto a la meva dieta. 
Aquesta és una d'elles, no té gens d'oli, és peix i verdura, li heposat formatge de règim (menys gust XD) però... el resultat ha sigut espectacular!!!


ingredients:

1 llimona
3 trossos de lluç congelat
1 tomàquet d'amanir
1 llauna de blat de moro
1 cogombre petit
1/2 ceba
fulles de menta
8 tortillas
formatge
sal

Preparació:

Posar el peix al forn amb una mica de sal, quan estigui fet el reservem. En un bol posem els altres ingredients tallats a daus (ceba, tomàquet i cogombre) hi afegim el blat de moro, el suc de la llimona i les fulles de menta talladetes. Hi afegim el peix esmicolat i ho salem. Fem una barreja de tot i anem omplint les tortillas. 
Posem els burritos en una safata, els cobrim amb el formatge i ho posem al forn a gratinar. Jo avui hi he posat una mica de cibulet picat per sobre hi ha quedat la mar de xulo XD

dijous, 8 de maig del 2014

hamburgueses de patata


Avui per acompanyar l'haburguesa en comptes del típic panet hem decidit fer unes hamburgueses de patata. La veritat es que fan una mica de mandra de fer però el resultat s'ho val! 
Si voleu també es poden menjar soles, estàn igual de bones!!!

Ingredients:

1kg de patates
2 clares d'ou
sal
pebre
julivert


Preparació:

Pelar i ratllar les patates, afegir-hi les clares d'ou batudes. Sal pebrar i posar el julivert picat. Remenar-ho bé. Posem una miqueta d'oli en una paella antiadherent. Amb les mans fem petites hamburgueses i les posem a la paella. Triguen uns 5 minuts per cada banda. 
Veureu que la patata deixa anar aigua, no passa res, no patiu! queden igual de bé i de bones!!

diumenge, 20 d’abril del 2014

petit de xocolata




Aquesta recepta la vam trobar per internet, suposo que a pinterest, i ens va semblar genial! Es tracta de fer petit suisse de xocolata... No és que surti més barat ni res d'això. Bàsicament serveix per passar una bona estona a la cuina amb els petits i gaudir d'un bon berenar! 
El meu fill diu que està boníssim sobretot amb maduixes... suposo que contra gustos...

Ingredients:

150ml de nata per montar al 35% de MG
70gr de sucre
50gr de xocolata negra
150gr de formatge tipus philadelphia

Preparació:

Posar la nata i el sucre en un pot al foc i remenar amb unes varilles fins que arrenqui el bull. Llavors retirar del foc i afegir la xocolata a trossets, remenar-ho fins que no hi hagi grumolls. Fem el mateix amb el formatge.
Quan està tot líquid ho posem dins els gotets i a la nevera unes quantes hores.
Surten uns 6 gotets de la mida de petit suisse, si en voleu més, doncs... dobleu quantitats XD


dimarts, 15 d’abril del 2014

empanadilles de mozzarella


Empanadilles de mozzarella o com fer unes empanadilles de luxe comprant al dia hahaha Van quedar boníssimes, van sortir barates i van resultar ser super fàcils i ràpides de fer. Vaja una troballa XD
A vegades tinc idees i surten bé hahahaha
Al meu fill li va encantar esmicolar la mozzarella.


Ingredients:

mig pot de mermelada de ceba
dos boles de mossarella
un paquet de salmó fumat
un paquet de massa d'empanadilles

Preparació:

Posem la mozzarella a escorrer. Tallem el salmó a trossets petits, posem mig pot de mermelada i posem la mozzarella esmicolada. Ho barrejem tot i anem fent les empanadilles. Quan les tenim plenes i tancades les fregim amb abundant oli.



dissabte, 12 d’abril del 2014

lassanya de bolets i botifarra


aquesta és una recepta d'aprofitament de quatre coses que em quedaven a final de mes... Com que no tenia cebes però si un porro molt gran doncs hi vaig posar porro, ara ho faria amb ceba. Porta botifarra perquè m'en quedava només una i va ser la manera de que en tinguessim per tres XD

Ingredients:

làmines de lassanya (3 per cada ració)
1 porro
una bossa de bolets congelats variats
una botifarra gran
formatge a làmines
formatge ratllat

Preparació:

Sofregir el porro, quan està una mica ros afegir-hi els bolets i deixar que es facin fins que desapareix l'aigua que deixen anar, afegir la botifarra sense pell i a trossets. sofregir-ho tot. 
Fer les làmines de lassanya tal i com digui el vostre paquet XD.
I llavors fer pisos: 
pasta, bolets, 1 làmina de formatge, pasta, bolets, una làmina de formatge, pasta, formatge ratllat.
Hi vaig posar una mica d'orenga per sobre i al forn uns 5 minuts a 170.

dimecres, 26 de març del 2014

estofat de carbassa




Aquest és un plat que a casa ens encanta i a l'hivern quan ja estem cansats de la crema de carbassa és una molt bona alternativa. A més a més és molt fàcil de fer i molt ràpid.
Crec que la foto no fa justícia al plat XD Però no en se més hahahaha.

Ingredients:

Mitja carbassa
4 patates
2 cebes
4 alls
oli
sal
canyella

Preparació:

Posem els alls laminats a foc lent mentre tallem les altres verdures. Vigileu que no es cremin! Afegim la ceba tallada a juliana. Tallem les patates i la carbassa a daus i també ho afegim. Posem la sal i la canyella. Tapem i deixem el foc baixet. S'ha d'anar remenant de tant en tant perquè no s'enganxi. En principi amb la mateixa aigua de les verdures i el vapor es va fent però si veieu que s'enganxa molt li podeu posar una miqueta d'aigua.
Molts cops per acompanyar faig uns ous durs i... ja hem sopat XD

dimarts, 18 de març del 2014

bunyols de quaresma



Doncs avui hem fotut uns bunyols de Quaresma que crec que a la vella Quaresma se li han espatarrat les 7 potes!
Ara això si, la cuina i el meu fill han quedat plens de sucre.

Ingredients:

125gr de llet
125gr d'aigua
110gr de mantega
un polsím de sal
un polsím de sucre
una copeta d'anís
dues culleradetes de grans d'anís
150gr de farina
3 ous
sucre per empolsar

Preparació:

Posem la llet, l'aigua, la mantega i el polsím de seucre i de sal en un cassó al foc. Quan bull hi afegim la farina i ho remenem durant uns dos o tres minuts.
Retirem el cassó del foc i afegim els ous d'un en un sense parar de remenar. Afegim també els grans i la copeta d'anís. Remenem fins que quedi una massa.
Posem un cassó al foc amb oli, millor de girasol, i quan estigui ben calent tirem petites porcions de la massa. Quan estiguin dorat els arrebossem amb sucre i ja tenim els bunyols a punt per menjar!