dijous, 4 de desembre del 2014

galetes de nadal



Aquest any hem decidit fer una decoració de Nadal molt dolça! a més a més deprèn una super bona olor per tota la casa degut a les espècies que porten les galetes. 
La veritat és que l'abre ens ha quedat guapo, guapo!
Confesso que alguna ens vam menjar abans de que arribés a l'arbre XD.

Ingredients:

3 cups de farina
una cullereta de salt
un parell de cullerades soperes de fonoll en pols
2 cullerades soperes de canyella
6 cullerades soperes de mantega a temperatura ambient
3/4 cup de sucre morè
1 ou
1/2 cup de mel
2 culleradetes de vainilla
la pell d'una llimona ratllada

Preparació:

Barregem la farina amb la salt i les espècies. Per altra banda barregem la mantega amb el sucre. Quan està barrejat hi afegim l'ou, la mel, la vainilla i la pell de llimona. Quan ho tenim barrejat hi afegim la farina i fem la massa.
Si us queda molt enganxosa afegiu farina.
Poseu farina sobre el marbre i a tallar galetes! Estireu la massa amb el corró i feu les formes que volgueu.
abans de posar-les al forn feu un foradet per on posareu el fil per penjar-les, si les voleu penjar, clar.
Les poseu al forn a 170 graus uns 15 minuts i... a menjar o a penjar!




dimarts, 25 de novembre del 2014

pizza de poma i formatge



L'altre dia fent un cop d'ull a Instagram vaig veure una foto d'una pizza que em va agradar molt, semblava que fos de poma i formatge, com que no ho sabia però se'm va obrir la gana, vaig decidir fer inevnts i... va quedar de collons!

La foto no és gens bona, la gana va fer que no durés gaire al plat i... la foto la vaig fer a correr cuita però... això ens indica que va triomfar!


Ingredients:

Base de pizza, la que més us agradi. Jo ho vaig fer amb pasta de full.
Diferents formatges ratllats, jo vaig fer servir els que tenia a la nevera.
Poma tallada a làmines fines i sense cor.
Reducció de modena o mel.

Preparació:

Súper fàcil. Posem la base triada. Per sobre posem els formatges triats i finalment les làmines de poma tallades el més fines que podem, si teniu mandolina millor.
La posem al forn uns 15 minuts a 170 graus.
La treiem del foc i li posem un rajolí de modena o de mel.




dijous, 20 de novembre del 2014

galetes de blat de moro



Aquestes galetes són precioses! queden blanques, blanques. Ah! i són boníssimes!!! A casa han volat, igual que va volar la llet condensada que va sobrar en mans del meu fill.



Ingredients:

1 rovell d'ou
125gr de mantega a temperatura ambient
200gr de llet condensada
350gr de farina de blat de moro (maizena)
sucre al gust, jo n'hi vaig posar dues cullerades

Preparació:

Barregem el rovell, la mantega i la llet. Llavors hi afegim la farina tamitzada poc a poc i barregem bé.
Fem boletes no gaire grans, si us queda enganxos afegiu més farina i veureu que fàcil.
Poseu les boletes sobre la safata del forn i les aixafeu una miqueta.
Ho posem al forn uns 15 minuts a 160 graus.

divendres, 14 de novembre del 2014

dorayakis






Donc aquest va se rtot un repte! Després de veure un amic que n'havia fet vaig decidir probar-ho. Em feia coseta perquè resulta que la millor amiga del meu fill és japonesa i... clar, cuinavem tots junts. 
Després de suar vaig decidir fer-los hahahaha.

Ingredients:

2 ous grans
80gr de sucre
una cullerada de mel
1 cullereta de bicarbonat sòdic
130gr de farina si és de reposteria millor
50ml d'aigua

Preparació:

Batre els ous fins que estiguin espumosos. Li afegim el sucre i la mel, tornem a batre. 
En un bol desfem el bicarbonat amb l'aigua.
Ho afegim a la barreja i seguim remenant.
Afegim la farina tamitzada i poc a poc. Ho barregem tot.
Tapem la barreja amb film i la deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient.
Posem una paella al foc i quan està calenta hi tirem una mica de massa. Quan veiem que fa com unes bombolles és el moment de girar-la. Per l'altre banda la deixem fer uns 20 segons.
Nosaltres els vam farcir de nocilla però també es pot fer de mermelada.
Al Japó els fan amb una massa de mongeta... jo no en tenia hahahaha

El resultat va ser molt bo! L'amiga del meu fill va dir que eren com els de la seva àvia!





divendres, 31 d’octubre del 2014

pastís vegà



com molts ja sabeu la meva mare té moltes al.lèrgies alimentàries, així doncs pel seu aniversari li vaig fer aquest pastís. 
La veritat és que va quedar de collons i és super fàcil!
Si ho arribo a saber abans... 
Actualment amb la super aparició de vegans és més fàcil trobar bones receptes a les xarxes.


Ingredients:

300gr de farina d'espelta
200gr de sucre
120gr de margarina vegetal, de soja...
100ml de llet de coco
75gr de boletes de xocolata
2 plàtans
1 sobre de llevat


Preparació:

Fem una massa amb les barilles o el turmix amb els plàtans el sucre i la margarina.
Hi afegim la llet de coco i ho barregem.
Llavors hi posem la farina i el llevat tamitzat.
Finalment hi afegim la xocolata, jo hi vaig afegir 50gr de cacao en pols... No se perquè... Per golafre suposo XD.
Ho barregem tot i ho posem en un motlle.
Amb el forn a 170 graus ho deixem fer uns 45 minuts o fins que al punxar-ho surti el ganivet sec.





dilluns, 15 de setembre del 2014

mermelada de mores


Doncs com que vam estar a casa un amic molt aprop de Tàrrega, aprofitant la fira de teatre, i resulta que allà si que s'han fet mores aquest any, en vam collir moltíssimes!
I una de les coses que hem decidit fer ha sigut mermelada.
És molt fàcil i queda super bona!!!

Ingredients:

500gr de mores
250gr de sucre
mitja llimona
una branqueta de canyella

Preparació:

Posem les mores el sucre, el suc de mitja llimona, la pell de mitja llimona i la canyella all foc.
En els primers 15 minuts ho posem a foc mig i ho anem remenant perquè no s'enganxi.
Un cop passat aquest temps, treiem la canyella i la pell de llimona. 
Passem el turmix fins que us agradi la textura, jo la vaig deixar bastant sencera.
Tornem a posar la canyella i la pell de llimona, baixem el foc i deixem que es vagi fent durant uns 50 minuts.
S'ha d'anar remenant i la barrega ha de fer bombolletes.


dilluns, 8 de setembre del 2014

galetes veganes


Fa uns anys a ma mare li van detectar diverses alèrgies alimentàries. I la veritat és que comprar dolços que pugui menjar ens resulta molt difícil. També us diré que quan en trobem són caríssims i moltes vegades no valen res.
Bé doncs, degut a aquest tema hem buscat i probat moltes receptes que hem trobat a internet. Aquesta és una de les guanyadores.
És fàcil, ràpida i molt bona!
Surten un munt de galetes i estàn boníssimes!

Ingredients:

125ml d'oli de girasol
80ml de sirope d'agave
80ml de llet vegetal 
250gr de farina d'espelta
45gr de flocs de civada
50gr d'ametlla picada o nous
60gr de nabius secs o panses
1 culleradeta de bicarbonat
1 polsim de sal

Preparació:

Posem el forn a precalentar a 180 graus amb calor per dalt i per baix.
Primer barregem tots els ingredients líquids amb unes barilles. Quan està tot unit ho deixem reposar 10 minuts.
En un altre bol posem tots els ingredients secs i els barregem.
Llavors passats els 10 minuts posem els líquids amb els secs i ho barregem tot.
En una safata de forn hi posem paper sulfurat i anem fent montonets de la massa.
La mida és la d'una cullera sopera. El montonet l'aixafem una miqueta amb les mans. 
Deixeu espai entre una galeta i l'altre ja que creixen amb la cocció.
Les posem al forn a 170 durant 18 minuts o fins que les veiem doradetes.
Les deixem refredar i... Nyam!