diumenge, 20 d’abril del 2014

petit de xocolata




Aquesta recepta la vam trobar per internet, suposo que a pinterest, i ens va semblar genial! Es tracta de fer petit suisse de xocolata... No és que surti més barat ni res d'això. Bàsicament serveix per passar una bona estona a la cuina amb els petits i gaudir d'un bon berenar! 
El meu fill diu que està boníssim sobretot amb maduixes... suposo que contra gustos...

Ingredients:

150ml de nata per montar al 35% de MG
70gr de sucre
50gr de xocolata negra
150gr de formatge tipus philadelphia

Preparació:

Posar la nata i el sucre en un pot al foc i remenar amb unes varilles fins que arrenqui el bull. Llavors retirar del foc i afegir la xocolata a trossets, remenar-ho fins que no hi hagi grumolls. Fem el mateix amb el formatge.
Quan està tot líquid ho posem dins els gotets i a la nevera unes quantes hores.
Surten uns 6 gotets de la mida de petit suisse, si en voleu més, doncs... dobleu quantitats XD


dimarts, 15 d’abril del 2014

empanadilles de mozzarella


Empanadilles de mozzarella o com fer unes empanadilles de luxe comprant al dia hahaha Van quedar boníssimes, van sortir barates i van resultar ser super fàcils i ràpides de fer. Vaja una troballa XD
A vegades tinc idees i surten bé hahahaha
Al meu fill li va encantar esmicolar la mozzarella.


Ingredients:

mig pot de mermelada de ceba
dos boles de mossarella
un paquet de salmó fumat
un paquet de massa d'empanadilles

Preparació:

Posem la mozzarella a escorrer. Tallem el salmó a trossets petits, posem mig pot de mermelada i posem la mozzarella esmicolada. Ho barrejem tot i anem fent les empanadilles. Quan les tenim plenes i tancades les fregim amb abundant oli.



dissabte, 12 d’abril del 2014

lassanya de bolets i botifarra


aquesta és una recepta d'aprofitament de quatre coses que em quedaven a final de mes... Com que no tenia cebes però si un porro molt gran doncs hi vaig posar porro, ara ho faria amb ceba. Porta botifarra perquè m'en quedava només una i va ser la manera de que en tinguessim per tres XD

Ingredients:

làmines de lassanya (3 per cada ració)
1 porro
una bossa de bolets congelats variats
una botifarra gran
formatge a làmines
formatge ratllat

Preparació:

Sofregir el porro, quan està una mica ros afegir-hi els bolets i deixar que es facin fins que desapareix l'aigua que deixen anar, afegir la botifarra sense pell i a trossets. sofregir-ho tot. 
Fer les làmines de lassanya tal i com digui el vostre paquet XD.
I llavors fer pisos: 
pasta, bolets, 1 làmina de formatge, pasta, bolets, una làmina de formatge, pasta, formatge ratllat.
Hi vaig posar una mica d'orenga per sobre i al forn uns 5 minuts a 170.

dimecres, 26 de març del 2014

estofat de carbassa




Aquest és un plat que a casa ens encanta i a l'hivern quan ja estem cansats de la crema de carbassa és una molt bona alternativa. A més a més és molt fàcil de fer i molt ràpid.
Crec que la foto no fa justícia al plat XD Però no en se més hahahaha.

Ingredients:

Mitja carbassa
4 patates
2 cebes
4 alls
oli
sal
canyella

Preparació:

Posem els alls laminats a foc lent mentre tallem les altres verdures. Vigileu que no es cremin! Afegim la ceba tallada a juliana. Tallem les patates i la carbassa a daus i també ho afegim. Posem la sal i la canyella. Tapem i deixem el foc baixet. S'ha d'anar remenant de tant en tant perquè no s'enganxi. En principi amb la mateixa aigua de les verdures i el vapor es va fent però si veieu que s'enganxa molt li podeu posar una miqueta d'aigua.
Molts cops per acompanyar faig uns ous durs i... ja hem sopat XD

dimarts, 18 de març del 2014

bunyols de quaresma



Doncs avui hem fotut uns bunyols de Quaresma que crec que a la vella Quaresma se li han espatarrat les 7 potes!
Ara això si, la cuina i el meu fill han quedat plens de sucre.

Ingredients:

125gr de llet
125gr d'aigua
110gr de mantega
un polsím de sal
un polsím de sucre
una copeta d'anís
dues culleradetes de grans d'anís
150gr de farina
3 ous
sucre per empolsar

Preparació:

Posem la llet, l'aigua, la mantega i el polsím de seucre i de sal en un cassó al foc. Quan bull hi afegim la farina i ho remenem durant uns dos o tres minuts.
Retirem el cassó del foc i afegim els ous d'un en un sense parar de remenar. Afegim també els grans i la copeta d'anís. Remenem fins que quedi una massa.
Posem un cassó al foc amb oli, millor de girasol, i quan estigui ben calent tirem petites porcions de la massa. Quan estiguin dorat els arrebossem amb sucre i ja tenim els bunyols a punt per menjar!

dimarts, 25 de febrer del 2014

amanida de cols de Brusel.les


Com ja us vaig dir a mi les cols de Brusel.les ni fu ni fa, més aviat fa. Però resulta que tinc uns biohippies que em porten una cistella ecològica amb productes de temporada així que... toca menjar cols i buscar com.
Aquesta és una molt bona manera i a tots els que no podeu amb les cols de Brusel.les us juro que no tenen aquell gust... vaja, aquell gust.

Ingredients:

6-7 cols
una poma
avellanes
formatge
oli
sal
mermelada de fruites del bosc
suc de llimona

Preparació:

Ratllem les cols ben finetes, si tenim una mandolina va de conya. Fem el mateix amb la poma. Sobre la poma tirem unes gotes de suc de llimona perquè no s'oxidi.
Piquem les avellanes. Tallem el formatge a daus. Ho barregem tot. 
Fem una vinagreta amb l'oli, la sal i un parell de cullerades de mermelada. Ho barregem bé i cap a l'amanida!



dilluns, 24 de febrer del 2014

pasta amb peix





Doncs aquesta és una recepta inspirada de la gran recepta de la Bel, la matriarca del clan Roig, de "macarrons amb rap" Una recepta boníssima que he tingut la sort de conèixer i que tots podeu conèixer gràcies al llibre "la cuina dels pescadors de Sant Pol" escrit per una Roig XD. 
Per cert, el llibre us el recomano molt. És un llibre ple de receptes fàcils, econòmiques i inspiradores!
La meva recepta doncs, és una versió... Sense rap ni pebrot, que no en tenia i amb un procès diferent XD Espero que us agradi!



Ingredients:

2 talls de peix (el que tinguis) en el meu cas lluç
2 cebes
4 alls
julivert
macarrons o la pasta que més us agradi
tomàquet de pot unes 4 cullerades
oli
sal

Preparació:

Passem el lluç per l'oli i el fregim una miqueta. Amb el mateix oli hi sofregim la ceba. Quan estigui una mica enrossida hi afegim una picada d'all, julivert i oli. També hi afegim el tomàquet i deixem que tot es sofregeixi.
Esmicolem el peix i l'afegim al sofregit que hem fet. 
Un cop fet els macarrons els afegim i ho barregem tot bé. Aprofitem i amb una miqueta d'aigua afegim la miqueta de picada que ens ha quedat al morter. Deixem que faci una mica de xup xup i... NYAM!