divendres, 13 de juny del 2014

patates fregides low-low


Doncs ja fa un parell de mesos que estic a règim i... I em venien de gust patates fregides així que he probat aquesta recepta i el resultat ha sigut genial! Vaja que a casa els hi han agradat més les meves que les fregides normals... A casa ja les tenim aquestes coses XD

Ingredients:

1 patata
sal
1 culleradeta d'oli
farigola

Preparació:

Tallar la patata i posar-la 20 minuts amb aigua. Escorrer l'aigua i aixugar-la bé amb paper de cuina.
Posar a la safata del forn un paper de fornejar i precalentar el forn.
En un bol posem les patates hi posem sal, la cullerada d'oli i si voleu alguna espècie. Ho barrregem bé.
Posem les patates esteses a la safata de forn i les deixem a uns 190 graus uns 30 minuts.



dilluns, 26 de maig del 2014

braç de gitano i maduixes




Doncs com que va ser el meu aniversari i ens havien regalat una caixa gegant de maduixes... Vaig decidir fer aquest pastís pel dia del dinar de cel.lebració. Jo diria que va agradar molt (no en va quedar ni una engruna).
Us diré que em feia pànic i va ser molt fàcil!!!
Com que tinc el meu fill que estima amb passió la xocolata vam decidir fer unes piruletes per decorar. 
Va quedar una combinació genial, dolça, divertida i molt bona!

Ingredients:

3 ous
90gr de sucre
90gr de farina
mig sobre de llevat

400ml de nata per montar
sucre al gust per la nata
maduixes a dauets
sucre glaç
xocolata 

Preparació:

Preparem els ous amb el sucre fins que sigui una massa esponjosa. Hi anem afegint la farina barrejada amb el llevat i ho batim tot fins que sigui com una espuma. Posem la barreja a la safata del forn sobre un paper vegetal fent una capa fina.
Ho posem a 180 graus al forn durant 10 minuts.
Quan ho treiem ho posem sobre un drap humit i ho enrotllem. Ho deixem refredar.

Per altre banda momntem la nata i anem posant el sucre al nostre gust.
Extenem la nata sobre la massa, hi posem les maduixes i enrotllem!
Per sobre hi posem el sucre glaç i regalims de xocolata.

Nosaltres vam fer unes piruletes de xocolata i les vam clavar... La decoració a gust personal! 

dissabte, 10 de maig del 2014

burritos de lluç




Com que estic a règim i no em vull aburrir, a més tinc la sort de fer un règim que em permet menjar de tot doncs... M'agrada inventar-me receptes basades en el que m'agrada i les adapto a la meva dieta. 
Aquesta és una d'elles, no té gens d'oli, és peix i verdura, li heposat formatge de règim (menys gust XD) però... el resultat ha sigut espectacular!!!


ingredients:

1 llimona
3 trossos de lluç congelat
1 tomàquet d'amanir
1 llauna de blat de moro
1 cogombre petit
1/2 ceba
fulles de menta
8 tortillas
formatge
sal

Preparació:

Posar el peix al forn amb una mica de sal, quan estigui fet el reservem. En un bol posem els altres ingredients tallats a daus (ceba, tomàquet i cogombre) hi afegim el blat de moro, el suc de la llimona i les fulles de menta talladetes. Hi afegim el peix esmicolat i ho salem. Fem una barreja de tot i anem omplint les tortillas. 
Posem els burritos en una safata, els cobrim amb el formatge i ho posem al forn a gratinar. Jo avui hi he posat una mica de cibulet picat per sobre hi ha quedat la mar de xulo XD

dijous, 8 de maig del 2014

hamburgueses de patata


Avui per acompanyar l'haburguesa en comptes del típic panet hem decidit fer unes hamburgueses de patata. La veritat es que fan una mica de mandra de fer però el resultat s'ho val! 
Si voleu també es poden menjar soles, estàn igual de bones!!!

Ingredients:

1kg de patates
2 clares d'ou
sal
pebre
julivert


Preparació:

Pelar i ratllar les patates, afegir-hi les clares d'ou batudes. Sal pebrar i posar el julivert picat. Remenar-ho bé. Posem una miqueta d'oli en una paella antiadherent. Amb les mans fem petites hamburgueses i les posem a la paella. Triguen uns 5 minuts per cada banda. 
Veureu que la patata deixa anar aigua, no passa res, no patiu! queden igual de bé i de bones!!

diumenge, 20 d’abril del 2014

petit de xocolata




Aquesta recepta la vam trobar per internet, suposo que a pinterest, i ens va semblar genial! Es tracta de fer petit suisse de xocolata... No és que surti més barat ni res d'això. Bàsicament serveix per passar una bona estona a la cuina amb els petits i gaudir d'un bon berenar! 
El meu fill diu que està boníssim sobretot amb maduixes... suposo que contra gustos...

Ingredients:

150ml de nata per montar al 35% de MG
70gr de sucre
50gr de xocolata negra
150gr de formatge tipus philadelphia

Preparació:

Posar la nata i el sucre en un pot al foc i remenar amb unes varilles fins que arrenqui el bull. Llavors retirar del foc i afegir la xocolata a trossets, remenar-ho fins que no hi hagi grumolls. Fem el mateix amb el formatge.
Quan està tot líquid ho posem dins els gotets i a la nevera unes quantes hores.
Surten uns 6 gotets de la mida de petit suisse, si en voleu més, doncs... dobleu quantitats XD


dimarts, 15 d’abril del 2014

empanadilles de mozzarella


Empanadilles de mozzarella o com fer unes empanadilles de luxe comprant al dia hahaha Van quedar boníssimes, van sortir barates i van resultar ser super fàcils i ràpides de fer. Vaja una troballa XD
A vegades tinc idees i surten bé hahahaha
Al meu fill li va encantar esmicolar la mozzarella.


Ingredients:

mig pot de mermelada de ceba
dos boles de mossarella
un paquet de salmó fumat
un paquet de massa d'empanadilles

Preparació:

Posem la mozzarella a escorrer. Tallem el salmó a trossets petits, posem mig pot de mermelada i posem la mozzarella esmicolada. Ho barrejem tot i anem fent les empanadilles. Quan les tenim plenes i tancades les fregim amb abundant oli.



dissabte, 12 d’abril del 2014

lassanya de bolets i botifarra


aquesta és una recepta d'aprofitament de quatre coses que em quedaven a final de mes... Com que no tenia cebes però si un porro molt gran doncs hi vaig posar porro, ara ho faria amb ceba. Porta botifarra perquè m'en quedava només una i va ser la manera de que en tinguessim per tres XD

Ingredients:

làmines de lassanya (3 per cada ració)
1 porro
una bossa de bolets congelats variats
una botifarra gran
formatge a làmines
formatge ratllat

Preparació:

Sofregir el porro, quan està una mica ros afegir-hi els bolets i deixar que es facin fins que desapareix l'aigua que deixen anar, afegir la botifarra sense pell i a trossets. sofregir-ho tot. 
Fer les làmines de lassanya tal i com digui el vostre paquet XD.
I llavors fer pisos: 
pasta, bolets, 1 làmina de formatge, pasta, bolets, una làmina de formatge, pasta, formatge ratllat.
Hi vaig posar una mica d'orenga per sobre i al forn uns 5 minuts a 170.