diumenge, 5 d’abril del 2020

Plum cake de mandarina


Aquesta recepta l'he trobat per internet a una pàgina americana així que les mesures les donaré amb cups o tasses.
No les tenia totes de que sortís bo i... està boníssim!
És molt fàcil de fer i no és gaire dolç així que no enfarfega!


Ingredients:

2 mandarines
un sobre de llevat
una tassa de sucre
110ml oli de girasol
1'5 tasses de farina
1 ou
150gr sucre glaç
suc de llimona

Preparació:

Posem el suc d'una mandarina, l'altre mandarina a trossets, l'ou, el sucre i l'oli a la batedora i ho batem tot junt.
Poc a poc hi afegim la farina i el llevat i ho anem batint.
Quan està tot batut ho posem al motlle i al forn uns 40 minuts a 180 graus.
Quan esta fet el deixem refredar.
Preparem el sucre glaç amb el suc de llimona. S'ha de fer com una crema per tant recomano anar posant el suc de llimona poc a poc fins aconseguir la textura.
Quan tenim la crema preparada la posem per sobre el plum cake.
Ratllem pell de mandarina per sobre i... ja es pot menjar!







dissabte, 4 d’abril del 2020

focaccia


Val a dir que no les tenia totes de que em sortís bé però mira vaig tenir sort de confinament o jo que se hahahaha.
Nosaltres hi vam posar olives i alls tallats, ah! I romaní de l'hort.
Però a sobre s'hi pot posar el que us vingui més de gust.
Aquesta que vam fer va combinar molt bé amb formatge d'untar... val, va combinar molt bé amb tot perquè va durar res.

Ingredients:

350gr farina
200ml d'aigua tèbia
un dau de llevat
1 culleradeta de sucre
2 cullerades d'oli
1culleradeta de sal
olives
alls
romaní

Preparació:

Es barregen tots els ingredients i es fa una massa com de pizza. S'ha d'amassar una estoneta.
Es deixa reposar la massa en un lloc càlid una mitja hora.
S'estira la massa sobre una safata de forn amb els dits i s'hi fan foradets amb els dits.
Per sobre hi posem oli, sal i els ingredients que volgueu.
Nosaltres la vam fer amb olives i all però amb tomàquet a rodanxes també queda genial.
Es posa al forn uns 30 minuts a 180 graus.



dimecres, 1 d’abril del 2020

hamburgueses de llenties


Doncs aquestes me les he mig inventat agafant d'aquí i d'allà i sobretot aprofitant el que tenia a la nevera que era més aviat poc.
Per tant, les mides són aproximades i a "ojo".

Ingredients:

Llenties (més o menys un pot)
una pastanaga
mitja ceba gran
dos dents d'all
un ou
farina de pa
farina
sal
una culleradeta de curry
una culleradeta de cayena

Preparació:

Ho triturem tot i ho barregem.
Posem l'ou i posem farina de pa i de blat fins que la massa sigui espessa.
Llavors fem porcions amb forma d'hamburguesa i les fregim.




dissabte, 28 de març del 2020

salmó amb llimona i avocat


A veure, amb el confinament s'ha d'aprofitar tot el que hi ha a la nevera i fer-ho durar.
Així que ahir em vaig inventar aquest salmó.
Si, és correcte, el meu avocat estava una mica passadet però no tiro res...
Així que evidentment amb un avocat verdi i preciós estarà encara més bo.
Us posaré les mides que vaig fer servir jo per fer 3 plats.

Ingredients:

2 llimones
cilantro
una cullerada de mel
gengibre ratllat
200gr d'arròs
3 talls de salmó
1 advocat
1 tomàquet verd
1 ceba petita

preparació:

Bullir l'arròs.
Preparar el suc de la llimona amb la mel, el cilantro picat i el gengibre ratllat.
Posar els talls de salmó salats amb una miqueta del suc de llimona al forn tapats amb paper de plata.
Preparar una amanida amb l'avocat, la ceba i el tomàquet. l'amanim amb una mica de la barreja del suc de llimona.
Quan l'arròs està bullit el colem. En una paella posem la resta de la barreja del suc de llimona amb un rajolí d'oli i sofregim l'arròs.
És hora de montar el plat.
Posem l'arròs al fons el salmó i per sobre l'amanit 


divendres, 27 de març del 2020

galetes d'oli





Aquests dies estem cuinant molt degut al tancament que estem patint.
He estat fent pastissos i altres receptes que no he penjat perquè eren variacions de moltes de les que ja he penjat però avui hem fet unes galetes noves. així doncs us deixo la recepta que hem fet.
És molt fàcil i les galetes queden súper bones.



Ingredients:

290gr de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de llevat
1/2culleradeta de sal
essència de llimona (la recepta original deia ratlladura però a mi no m'agrada)
80ml d'oli d'oliva
2 ous
250gr de sucre

Preparació:

En un bol barregem la farina, el llevat, la sal i el bicarbonat.
En un altre bol posem i barregem la resta d'ingredients.
Poc a poc anem afegint la barreja de la farina a la barreja dels ous.
La massa obringuda la posem en una màniga pastissera.
Fem petits montonets de massa a la safata del forn, poseu-hi un paper de forn, i tirem sucre per sobre els montonets.
Ho posem al forn previament escalfat a uns 180 graus uns 10-12 minuts.

dijous, 10 de gener del 2019

mousse de xixona


Doncs bé, com que cada any per Nadal em quedo amb un excedent de turró de xixona cada any busco com utilitzar-lo per no llençar-lo.
En aquest blog ja hi ha la recepta d'uns flams.
Doncs aquest cop he trobat una recepta tipu pastís fred, mousse, que està boníssima i no queda empalagosa.
Per mi, un win absolut!
a veure la recepta era per fer un pastís però a mi m'és més còmode fer-ho en porcions individuals.


Ingredients:

100gr galetes maria
50gr mantega
200ml nata líquida per montar
200ml de llet
1 cullerada sopera de sucre glaç
1 cullerada generosa de mel
6 fulls de gelatina neutra
una barreta de torró de xixona (uns 200gr)

Preparació:


Triturem les galetes fins fer-ne farina i ho barregem amb la mantega. Amb això fem una base al motlle o motlles que haguem triat.
Ho reservem a la nevera.
Calentem la llet, el turró i la mel fins que estigui tot desfet.
Mentres montem la nata amb el sucre, tot i que tinc el presentiment que si no montes la nata queda igual de bo però amb una textura menys esponjosa.
Posem les fulles de gelatina amb aigua per hidratar-les durant uns 10 minuts.
Quan estan hidratades les afegim a la llet i ho barregem bé perquè no quedin grumolls.
Finalment posem la nata montada a poc a poc remenant amb cura.
Aquesta massa la posem sobre la base de galeta i a la nevera. 
Necessita estar en fred un mínim de 3 hores.




dissabte, 17 de febrer del 2018

galetes de canyella



Si us agraden aquelles galetes que venen de canyella no dubteu a fer aquesta recepta.
En surten moltes i súper bones.
Per mi, pel meu gust, com més fina feu la massa millor, queden més cruixents i és com m'agraden. Però feu probes i com us agradin a vosaltres.
A casa van volar!

Ingredients:

1 cup de margarina o mantega
1/2 cup de sucre moreno
3/4 cup de sucre
1 ou
1 culleradeta de vainilla
la pell ratllada d'una llimona
3 cups de farina
1 culleradeta de sal
1 cullerada de canyella


1 ou
2 cullerades de llet
1/4 cup de sucre
1 cullerada de canyella

Preparació:

Barregem la mantega amb els sucres, quan tenim una massa afegim l'ou, la vainilla i la llimona.
Després hi posem la farina, la sal i la canyella i ho barregem tot.
Estirem la massa sobre una superfície enfarinada i tallem les galetes.
Les posem a la safata de forn.
Llavors batem l'altre ou i el barregem amb la llet.
Barregem en un altre recipient el sucre i la canyella.
Untem les galetes amb l'ou i els hi posem sucre amb canyella per sobre.
Ho posem al forn uns 10 minuts a 180 graus.
Per cert! El forn l'hem de precalentar que no ho he dit ;P