dijous, 10 de gener de 2019

mousse de xixona


Doncs bé, com que cada any per Nadal em quedo amb un excedent de turró de xixona cada any busco com utilitzar-lo per no llençar-lo.
En aquest blog ja hi ha la recepta d'uns flams.
Doncs aquest cop he trobat una recepta tipu pastís fred, mousse, que està boníssima i no queda empalagosa.
Per mi, un win absolut!
a veure la recepta era per fer un pastís però a mi m'és més còmode fer-ho en porcions individuals.


Ingredients:

100gr galetes maria
50gr mantega
200ml nata líquida per montar
200ml de llet
1 cullerada sopera de sucre glaç
1 cullerada generosa de mel
6 fulls de gelatina neutra
una barreta de torró de xixona (uns 200gr)

Preparació:


Triturem les galetes fins fer-ne farina i ho barregem amb la mantega. Amb això fem una base al motlle o motlles que haguem triat.
Ho reservem a la nevera.
Calentem la llet, el turró i la mel fins que estigui tot desfet.
Mentres montem la nata amb el sucre, tot i que tinc el presentiment que si no montes la nata queda igual de bo però amb una textura menys esponjosa.
Posem les fulles de gelatina amb aigua per hidratar-les durant uns 10 minuts.
Quan estan hidratades les afegim a la llet i ho barregem bé perquè no quedin grumolls.
Finalment posem la nata montada a poc a poc remenant amb cura.
Aquesta massa la posem sobre la base de galeta i a la nevera. 
Necessita estar en fred un mínim de 3 hores.




Cap comentari:

Publica un comentari